Welcome to q2cfestival.com !   Login | Signup Resize Text

 

PLAN YOUR VISIT

There are many interesting cultural, artistic and unique attractions in the Waterloo Region. Here are some suggested weekend itineraries that you may enjoy.

Weekend Experience 1 - St. Jacobs and Stratford
 
Day 1 (Saturday)
  10:00 am Take the Waterloo Central Railway to St. Jacobs Farmers' Market and
Outlet and the Village of St. Jacobs - have lunch in St. Jacobs
3 hrs
  1:30 pm Arrive back at the Quantum to Cosmos Festival and visit the exhibit tent 1.5 hrs
  4:00 pm Attend afternoon Quantum to Cosmos Festival events 1 hr
  5:00 pm Break for dinner at a local restaurant 1 hr
  6:00 pm Attend evening events at Quantum to Cosmos Festival 3 hrs
 
 
Day 2 (Sunday)
  9:30 am Breakfast/brunch at a local restaurant 1 hr
  11:00 am Attend a morning session at the Quantum to Cosmos Festival 1 hr
  2:00 pm Attend an afternoon matinĂ©e at Stratford Festival
(receive a discount quoting promo code 27956*)
2 hrs
  5:00 pm Have dinner in Stratford 2 hrs
  8:00 pm Attend evening events at Quantum to Cosmos Festival 2 hrs

* From October 15 - 25 inclusive all productions are available at an exclusive rate for Perimeter Institute. Musicals are $65 and plays are $59 for individuals on certain productions during this time. Patrons can access this rate online or by phone at 519.273.1600 or 1.800.567.1600. Please remember to quote promotion code 27956. This offer is only applicable for new orders and cannot be combined with any other offers.

Weekend Experience 2 - The Artistic Experience

 

 
Day 1 (Saturday)
  10:00 am Arrive at the Quantum to Cosmos Festival and visit the exhibit tent 2 hrs
  12:00 pm Have lunch at a local restaurant 1.5 hrs
  2:00 pm Attend afternoon Quantum to Cosmos Festival events 1 hr
  5:00 pm Break for dinner at a local restaurant 1 hr
  6:00 pm Attend evening events at the Quantum to Cosmos Festival 3 hrs
 
 
Day 2 (Sunday)
  9:30 am Breakfast/brunch at a local restaurant 1 hr
  11:00 am Attend a morning session at the Quantum to Cosmos Festival 1 hr
  12:00 pm Have lunch at a local restaurant 1.5 hrs
  2:00 pm Visit the Canadian Clay and Glass Gallery 1 hr
  3:00 pm Visit the Kitchener-Waterloo Art Gallery 1.5 hrs
  5:00 pm Have dinner at a restaurant in Kitchener 2 hrs
  8:00 pm Attend evening events at the Quantum to Cosmos Festival 2 hrs
Weekend Experience 3 - The University Experience
 
 
Day 1 (Saturday)
  10:00 am Arrive at the Quantum to Cosmos Festival and visit the exhibit tent 2 hrs
  12:00pm Have lunch at a local restuarant 1.5 hrs
  2:00 pm Tour the University of Waterloo Campus 1.5 hrs
  3:00 pm Visit the Institute for Quantum Computing at the University of Waterloo 1.5 hrs
  5:00 pm Visit a Beer Hall on the last night of Kitchener's Oktoberfest 2009 (October 17) and stay for dinner 2 hrs
  8:00 pm Attend evening events at the Quantum to Cosmos Festval 3 hrs
 
 
Day 2 (Sunday)
  9:30 am Breakfast/brunch at a local restaurant 1 hr
  11:00 am Attend a morning session at the Quantum to Cosmos Festival 1 hr
  12:00 pm Pick up some lunch at Valu-mart and have a picnic in Waterloo Park 1.5 hrs
  2:00 pm Attend afternoon events at the Quantum to Cosmos Festival 1 hr
  3:30 pm Visit the Centre for International Governance Innovation (CIGI) 1 hr
  5:00 pm Break for dinner at a local restaurant 2 hrs
  8:00 pm Attend evening events at the Quantum to Cosmos Festival 2 hrs
Weekend Experience 4 - The Family Weekend
 
 
Day 1 (Saturday)
  10:00 am Take the return trip on the Waterloo Central Railway to St. Jacobs Farmers' Market and Outlet and the Village of St. Jacobs 2 hrs
  12:00 pm Arrive back in Waterloo - pick up some lunch at Valu-mart and have a picnic in Waterloo Park 1.5 hrs
  3:00 pm Attend an afternoon family event at the Quantum to Cosmos Festival 1.5 hrs
  5:00 pm Break for dinner at a local restaurant 1 hr
  6:00 pm Visit the Quantum to Cosmos Festival exhibit tent 1 hr
 
 
Day 2 (Sunday)
  9:30 am Breakfast/brunch at a local restaurant 1 hr
  11:00 am Visit Wings of Paradise Butterfly Conservatory 1 hr
  12:00 pm Visit the Waterloo Regional Children's Museum and have lunch at the eXhibit Cafe 2 hrs
  2:00 pm Attend afternoon family events at the Quantum to Cosmos Festival 3 hrs
  5:00 pm Break for dinner at a local restaurant 2 hrs
  7:00 pm Visit the Quantum to Cosmos Festival exhibit tent 1 hr